Leer meer over het Internet of Things

Het Internet of Things is een term die je vast en zeker al eerder hebt gehoord. Het Internet of Things wordt namelijk steeds groter. Alleen, wat is het Internet of Things? Wat wordt hier precies mee bedoeld en wat kun je er onder andere mee? Maak je zelf bijvoorbeeld al gebruik van het Internet of Things? Je leert er meer over in dit artikel.

Het Internet of Things

Onder het Internet of Things vallen in principe alle fysieke objecten, waar sensoren, software en andere technologieën zijn ingebouwd. Deze sensoren, software en technologieën zijn de verbindende factor met het internet. Dat maakt het mogelijk om gegevens uit te wisselen met andere apparaten en systemen. Veel van de huishoudelijke apparatuur valt dan ook onder het Internet of Things.

Deze apparatuur kan bediend worden op afstand met weinig aansturen van de mens. Sommige apparaten werken namelijk erg zelfstandig. Het is dus eigenlijk een technologie die twee werelden samenbrengt, de fysieke en de digitale. 

Dit betekent het voor jou

Concreet betekent het eigenlijk dat je heel weinig nog zelf hoeft te doen als je apparaten aanschaft die bij het Internet of Things horen. Neem bijvoorbeeld een slimme thermostaat als voorbeeld. Deze verwarmt jouw woning op basis van de gegevens die jij invoert. Zo kun je bijvoorbeeld de opdracht geven om de verwarming om 07:30 uur aan te zetten. Na een paar dagen deze opdracht te hebben gegeven, neemt de thermostaat jouw gedrag over. 

Dit betekent dus dat je na een aantal dagen geen opdrachten meer hoeft te geven, omdat de slimme thermostaat jouw routine kent. Heb je een keer overdag de verwarming aangezet en ben je vergeten om deze ook weer uit te zetten? Met de slimme thermostaat hoef je daar niet eens meer aan te denken. De thermostaat signaleert dat je niet thuis bent en zet de verwarming automatisch uit. 

Dit heb je er voor nodig

Het Internet of Things bestaat dus al een tijdje en sommige apparatuur is redelijk zelfstandig. Dat betekent dat er weinig menselijke handelingen nodig zijn om de apparatuur te besturen. Maar, wat heb je eigenlijk nodig om deze apparaten te bedienen? 

Ten eerste zul je een telefoon moeten hebben, zodat je de apparaten ook van buitenhuis kunt bedienen. Daarnaast is een goed werkende Wifi verbinding ook wel handig. Zonder wifi kun je alle slimme apparaten die onder het Internet of Things vallen niet aangesloten krijgen. Ze hebben namelijk wifi nodig om die gegevens en opdrachten binnen te halen.

Geef een reactie