Dit zijn de technologie trends van dit jaar

Als er iets zich constant aan het ontwikkelen is dan is het wel technologie. Er zijn ontzettend veel trends gaande op dit vlak. Van sommige technologie heb je vast al wel eens gehoord. Andere technologie trends zijn misschien nieuw voor je. Laten we kijken wat de technologie trends van dit jaar zijn.

Trend 1: Kunstmatige intelligentie

Je hebt vast wel eens van kunstmatige intelligentie gehoord. De kans is namelijk groot dat jij er zelf gebruik van maakt. Kunstmatige intelligentie is namelijk een technologie die computers in staat stelt om taken voor ons uit te voeren. Het zijn ook taken die normaal gesproken alleen door mensen uitgevoerd kunnen worden. We hebben het dan over het herkennen van gezichten, het voorspellen van gebeurtenissen en het verstaan van stemmen. Kunstmatige intelligentie simuleert dus eigenlijk menselijke taken. 

Trend 2: Virtual reality

Wie kinderen heeft kent deze trend ongetwijfeld. Virtual reality wordt nu voornamelijk in de gamewereld gebruikt. Je bevindt je met VR in een compleet andere wereld. Alles lijkt echt, terwijl je zelf in een lege kamer staat. Dat is het interessante van een VR-bril. Door deze bril op te zetten lijkt het of je in het spel staat. Zo komen er ook echt objecten op je af die je moet ontwijken bijvoorbeeld. Zelf zit je dan helemaal in het spel. Voor buitenstaanders is het een gek gezicht. Zij weten namelijk niet wat jij door die bril ziet. 

Trend 3: Internet of Things

Deze term kan wat minder bekend voorkomen. Het is eigenlijk een verzamelnaam voor alle slimme apparaten in huis die verbonden zijn met het internet. Een klein apparaat zoals een thermostaat is in staat om gegevens te verzamelen en te versturen via het internet. Dat is iets wat we ons niet genoeg beseffen. 

Doordat deze slimme apparaten daartoe in staat zijn, kunnen ze namelijk bediend worden op afstand. Zo kun je thuiskomen in een verwarmd huis, kun je op je werk zien wat er in de koelkast ligt en kun je ook afstand je huis laten stofzuigen. Deze ontwikkelingen zijn natuurlijk ontzettend bijzonder. Slimme apparaten zijn de laatste jaren zo vanzelfsprekend geworden, dat we soms vergeten dat dit echt een revolutionaire technologische trend is. 

Doe jij mee aan het Internet of Things? Of heb je jouw huis nog niet ingericht met slimme apparatuur? Je zult zien dat slimme apparaten een grote toegevoegde waarde kunnen hebben in huis.

Geef een reactie