De smart home trends van 2023!

We zijn dol op gadgets en smart home producten. We kunnen er dan ook geen genoeg van krijgen. We vinden het heerlijk dat we dingen in huis kunnen automatiseren via onze smartphone. Alleen, wat zijn nou de smart home trends van 2023? Wat kun je dit jaar echt niet meer missen in huis? Je leest het hieronder.

Water Besparen

Trend 1: Het besparen van energie

Uiteraard is energiebesparing een echte trend dit jaar. Dit komt deels door de hoge energieprijzen, maar ook door de switch naar duurzaamheid. We willen steeds milieubewuster omgaan en daar is het besparen van energie ook een onderdeel van. 

De producten die je dan het beste kunt aanschaffen zijn de slimme thermostaten en de slimme radioterknoppen. Deze producten helpen je namelijk om te besparen op je energierekening. Zo ben je geen dief van je portemonnee en ben je ook nog eens milieubewust bezig.

Je kunt de producten in combinatie met elkaar gebruiken. Samen zorgen ze er namelijk voor dat je via jouw telefoon de gewenste temperatuur kan instellen. Ideaal in de winterperiode als je nog onderweg bent naar huis, maar wel in een warme omgeving wil binnenkomen.

Trend 2: Waterbesparing

We moeten niet alleen rekening houden met energiebesparing, maar ook met waterbesparing. We hebben vorig jaar al te kampen gehad met watertekort in Nederland. Om ervoor te zorgen dat dat niet nog eens gaat gebeuren moeten we zorgvuldiger omgaan met het water dat we hebben. 

In 2023 zullen er nog meer waterbesparende smart home producten op de markt komen. Voor nu kun je bijvoorbeeld een watermelder aanschaffen. Zo’n melder detecteert een lek. Je kunt het ook zien als een leksensor. Zodra er iets gaat lekken in huis, krijg je daar een melding van op je telefoon. Zo kun je meteen ingrijpen, mocht je een waterlek in huis hebben. 

Voor de rest is het zelf natuurlijk belangrijk om water te besparen. Dit doe je door timers aan te zetten met het douchen. De kranen uit te laten tijdens het poetsen van je tanden en de wasmachine pas aan te zetten als deze vol is. Dat zijn een paar bespaartips in een notendop. Naast het korter douchen kan een waterbesparende douchekop ook voor een groot verschil zorgen. Door deze douchekop verbruik je 60% minder water, zonder dat je het door hebt. Aan comfort en plezier lever je namelijk niet in. Met een waterbesparende douchekop en een kortere douchebeurt bespaar je dus dubbel zoveel!

Geef een reactie