Trends op het gebied van mobiele telefoons

Toen je ouders klein waren bestonden er nog geen mobiele telefoons. En moet je ons nu eens zien. Vandaag de dag kunnen we niet meer zonder. We hebben al een hele transities doorgemaakt van echte mobiele klaptelefoons naar smartphones, waar je alles mee kunt. Zonder kunnen we niet meer, maar wat zijn trends van mobiele telefoons die we kunnen verwachten? Je leest het in dit artikel.

De Vouwbare (Smart)Phone

De vouwbare (smart)phone

De vouwbare telefoons zijn niet nieuw. Toen je alleen nog kon bellen en sms’en met jouw mobieltje hadden we ook een tijd de vouwbare varianten. Zo’n klap systeem was best handig. Het maakte de telefoon veel kleiner, waardoor deze makkelijker in je zak paste.

We weten allemaal dat Samsung deze trend eigenlijk weer nieuw leven in heeft geblazen. Zij hebben de vouwbare smartphone op de markt gebracht. Vooralsnog zijn ze een van de weinige op de markt die het aan heeft gedurfd om het scherm dubbel te vouwen. 

Er  zijn wel concurrenten in aantocht als we geruchten moeten geloven. iPhone zou met de iPhone flip op de markt komen. De releasedatum is nog niet in zicht. Het gaat nu voornamelijk om geruchten. Het is wel zo dat Apple al 10 jaar patenten aanvraagt op opvouwbare mechanismen en apparaten. Het lijkt er dus op dat die opvouwbare iPhone er ooit gaat komen. De vraag is alleen: wanneer?

De verbinding met sieraden

De smartwatch is voor niemand nieuw. Deze horloge verbind je met jouw telefoon en kan van allerlei data verzamelen. Zo is de horloge in staat om te tellen hoeveel stappen je per dag zet. Ook wordt je hartslag gemeten en nog zoveel meer. Naast de smartwatch zijn er nog meer sieraden in aantocht die al deze data kunnen ophalen. Voor wie een horloge niet fijn vindt met het sport bijvoorbeeld is er de smart ring op de markt.

Deze ring kun je dus ook weer verbinden met je smartphone. Het kleine sieraad kan weer heel veel data voor je verzamelen. Het kan worden gezien als een fitnesstracker alleen dan veel compacter. Naast alle functies die de bekende smartwatch heeft, kan een ring zelfs nog veel meer meten. 

Zo is de smart ring in staat om jouw lichaamstemperatuur te meten. Bovendien kan het het zuurstofgehalte in je bloed achterhalen. De ring heeft dus niet alle voordelen van de horloge overgenomen. De ring is juist een verbeterde versie en nog innovatiever. 

Geef een reactie