Welke systemen zijn handig voor mijn eigen bedrijf?

Sta je op het punt om jouw eigen bedrijf te starten? Dan zul je digitaal een aantal systemen moeten aanschaffen. Daar hangen nooit hele hoge prijzen aan, maar je zult er wel wat voor moeten betalen. Lees snel met ons mee welke systemen handig zijn om te hebben voor jouw eigen bedrijf.

Een mailbox

Ten eerste moet je een mailbox hebben. Je moet ervoor zorgen dat klanten jou kunnen bereiken. Een veelgebruikt communicatiemiddel is dan e-mail. Bovendien wil je ook dat jouw personeel onderling met jou en met elkaar kan communiceren. 

Zorg er dus voor dat iedereen die bij jou in dienst komt een e-mailadres van het bedrijf krijgt. Bovendien zul je vaak ook een gezamenlijke mailbox willen beheren. Zo start eigenlijk iedereen met een “info@…” mailbox. Daar komen alle mailtjes van de klanten in. De eerste jaren kun je zelf die mailbox beheren. 

Gaat je bedrijf groeien? Dan zou je die mailbox onder de klantenservice kunnen hangen. Zij gaan immers over alle klantvragen en klachten.

Een cloud opslag

Als je een bedrijf start, dan is het handig als je gegevens met collega’s kunt delen. E-mail is dan een goed communicatiemiddel, maar je moet ook een omgeving hebben om documenten in op te slaan. Een cloud opslag is dan het beste, omdat je dan online documenten veilig kunt delen met elkaar, zonder elkaars wachtwoorden te hebben. Er zijn dan wel verschillende vormen te benoemen.

Als je gebruik maakt van Teams, kun je via die omgeving ook documenten met elkaar delen. Zo kan iedereen in de organisatie die je daar toegang toe geeft de documenten inzien. Werk je nog niet met Teams? Dan zou Dropbox of Onedrive iets voor jullie bedrijf kunnen zijn.  

 

Online vergader tools

Thuiswerken is sinds corona tijd een echte trend geworden. We zien medewerkers nu ook nog een deel van hun aanstelling vanuit huis werken. Dan is het wel fijn als je met elkaar online kunt vergaderen. Als je Teams al in de organisatie gebruikt, dan zou je via die tool ook vergaderingen kunnen houden.

Werk je daar niet mee? Dan zou je kunnen denken aan tools als Google Hangouts Meet of Zoom. Alle drie de vergader tools werken nagenoeg hetzelfde. Het is maar net waar jij als eigenaar van het bedrijf de voorkeur aan geeft. Werk je veel met Google, dan neig je wellicht naar Hangouts. Sla je alles op op Teams? Dan neig je natuurlijk naar Teams als vergadertool.

Geef een reactie