ChatGPT, jouw slimme assistent

Vrij recentelijk is ChatGPT gelanceerd. Het is jouw slimme assistent, die vragen kan beantwoorden. Het wordt door menig student al gebruikt. Alleen wat kun je er nou precies mee? Is het iets wat je ook echt kunt gebruiken op je werk of is het niet zo betrouwbaar? 

ChatGPT

Dit is ChatGPT

ChatGPT is een slimme software, die voor jou een hele tekst schrijft, nadat je een vraag stelt. Dat is alleen niet het enige. ChatGPT kan jou op een heel verschillende manieren helpen. Zo kan het inderdaad antwoord geven op verschillende vragen. Daar geeft ie ook bijbehorende uitleg bij. Daarnaast kan deze software ook verhalen verzinnen, teksten herschrijven en samenvatten. Voor een student is ChatGPT daarom enorm handig. Deze software kan hun huiswerk maken en hele essays schrijven. ChatGPT kan namelijk ook computercodes genereren én verbeteren en sommen maken. 

Niet alleen studenten kunnen echter profiteren van deze slimme assistent. Bedrijven hebben ook heel wat aan ChatGPT. Aangezien de software er ook op in is gesteld om instructies te schrijven en advertentieteksten te verzinnen. Teksten schrijven voor je website, folder en flyers? Het is een eitje voor deze software. Zelfs beleidsstukken en songteksten komen veel sneller uit de pen met dit handige hulpje. 

Zo maak je een account

Na bovenstaande gelezen te hebben is de conclusie dat we allemaal ChatGPT willen gaan gebruiken. Al is het alleen maar om te proberen en te kijken of het echt zo’n fantastische technologisch ontwikkeling is. Om gebruik te maken van deze software moet je wel eerst een account aan maken. 

Je maakt het account op de website van openAI. Dat is het bedrijf dat deze slimme software heeft gelanceerd. Allereerst moet je een e-mailadres opgeven en bewijzen dat je geen robot bent. Vervolgens kies je een sterk wachtwoord. Je krijgt dan een verificatiemail in je inbox. Vanzelfsprekend moet je natuurlijk op die link klikken om je account te activeren.

Alleen, je bent er nog niet. Er wordt namelijk een nieuw venster geopend, waar je je naam en eventuele organisatie in moet vullen. Daarna wordt er om jouw mobiele telefoonnummer gevraagd. Dit moet ervoor zorgen dat een persoon niet meerdere accounts kan aanmaken. Als je al deze gegevens hebt ingevuld, dan kun je een code laten versturen. Je krijgt de code per sms, die je dan weer in moet vullen. De laatste stap is om aan te geven waar je deze slimme software voor gaat gebruiken. Daarna is het eindelijk tijd om van dichtbij te ervaren of ChatGPT echt zo’n top software is. De ChatGPT app kun je hier downloaden via Google Play.

Geef een reactie