Slimme apparaten in de keuken: overbodige luxe of essentieel?

Als jij jouw huis hebt ingericht met smart home producten, dan is er nog weinig wat je zelf hoeft te doen. Bovendien zijn deze apparaten vaak energiebesparend, waardoor ze zeker essentieel zijn. Maar, sommige apparaten kunnen wellicht ook een overbodige luxe zijn. We zetten een aantal slimme apparaten voor de keuken op een rijtje. Aan jou de taak om te bepalen of ze essentieel of overbodige luxe zijn.

Smart Koffie Apparaat voor Verse Koffie

Een slimme koelkast

Dit is typisch zo’n apparaat, waarvan je niet wist dat je het nodig had. Zou jij een slimme koelkast in je keuken laten bouwen? Via de ingebouwde camera’s kun je te allen tijde zien wat er in jouw koelkast staat. Handig dus als je vanuit je werk naar de supermarkt gaat. Vanuit de winkel kun je handig zien of je nog melk, boter en eieren hebt bijvoorbeeld.

Bovendien kan je wel een lekker muziekje gebruiken tijdens het koken. Dat speel je ook gewoon af op je koelkast. Deze slimme koelkast is namelijk voorzien van een ingebouwde tablet. Je kunt er zelfs tv op kijken als dat wenselijk. Slim is deze koelkast dus zeker, maar is het essentieel of echt een overbodige luxe?

Het slimme koffiezetapparaat

We willen thuis allemaal koffie kunnen zetten als in een koffietentje. Gelukkig zijn er heel veel koffiezetapparaten te koop die dat ook zeker mogelijk maken. Natuurlijk mis je wel het op je wenken bediend worden, wat in zo’n koffiezaak wel kan. 

Tegenwoordig hoef je echt de deur niet meer uit, want een slim koffiezetapparaat kan jou ook op je wenken bedienen. Zet ‘s avonds al een kopje onder het apparaat en kies een van de koffiespecialiteiten zodra je je ogen opent. Nog voordat jij de trap af bent staat jouw heerlijke kopje koffie al klaar. Wil je de sterkte toch nog aanpassen? Dan kan dat ook geregeld worden. Alle last minute wijzigingen worden meteen doorgevoerd. 

Je hoeft het apparaat zelfs niet schoon te maken zoals echte barista’s. De ingebouwde reiniging programma’s zorgen ervoor dat het apparaat zichzelf kan schoonmaken. Ontkalken is dus nooit meer nodig.

De slimme oven

Op een afstand alvast de oven op voorverwarmen zetten, omdat je zoals gewoonlijk altijd haast hebt? Het kan echt met de slimme ovens. Er zijn verschillende ovens, die je op afstand al kunt bedienen. Ideaal als je een druk schema hebt en altijd tijd te kort komt. Overigens is dat wachten tijdens het voorverwarmen ook altijd verloren tijd.

Geef een reactie